Izdanje:
Pauletić ispred Štrumfete
Kerum: Alo Jure, oćemo počet.
Šundov: Evo samo da potiran zadnjeg novinara iz kafića.
Kerum: E, išćeraj to, ne tribaju mi ti likovi, imamo problem.
Sapunar: Šta te muči Žele? Anas ili Ahmad? Ili oni Bugarin?
Kerum: Nije Ajduk u pitanju, ja san problem.
Svaguša: E to i ja govorin, ali me niko ne sluša.
Bečić: A šta je sad braco?
Kerum: A malo san puka. Okrenulo na jugo.
Svaguša: A nije uzeo lijek.
Kerum: Svagi, idi molim te donesi nam malo kiflica da te ne gledam.
Bečić: Ne može, ako ode Svaguša ode nam i kvorum.
Kerum: Koji ti je taj Kvorum, kad je ušao u stranku?
Šundov: Idemo radit ljudi, ozbiljna je stvar u pitanju. Kampanja. Izbori dolizu.
Kerum: Briga me za izbore i za sve, to me više ništa ne zanima. Najradije bi iša na selo il’otok di me ni’ko ne zna. A to san i reka’ na Radio Splitu. Ukratko, živili vi meni i bog van da zdravlje, ali bez mene na listi.
Bečić: Ti to ozbiljno misliš, Žele?
Kerum: Najozbiljnije. To mi je jedina prilika da ispunim neko obećanje.
Sapunar: Šta ćemo sad?
Kerum: Meni donesi veliki makjato, a njimi šta oćedu.
Sapunar: Ima li neko ideju koga bi mogli stavit da nan vodi listu. Neko jak, da je kontra Zagreba i da ga cili Split razumi?
Šundov: Znan ja onog malog Pauletića. Robi. Pametan jako. U Kviskoteci je satra Olivera Mlakara.
Kerum: To je oni šta ima kvocijent inteligencije i pametan je, rećemo, k’o ja.
Svi: Eee.
Kerum: Da čujem kako bi toga Pauletića mogli iskoristiti u kampanji protivu sviju.
Šundov: Lipo. On je glavni u ovoj kampanji protiv Štrumfova. Založija se za bojkot Štrumfova jer govore purgerskin jezikon. I okupija je masu judi. Petnajst iljada. Više nego gej parada.
Kerum: To je naš čovik. Samo da nije neki urbani Jugoslaven.
Bečić: A di je dosad bija?
Šundov: Evo sad se vratija s Anktartike.
Svaguša: Bit će i tamo ganja Štrumfove pa ovi skroz poplavili kol’ko je tamo ladno.
Kerum: Judi, ako s njimen možemo dobiti neki šušur na listi i uzest njiziman neki glas, vridilo bi pokušat.
Sapunar: Misliš da nešta izštrumfamo na toj bazi?
Svaguša: E, mogli bi u naš program staviti da Štrumfovi trebaju nosit bilu boju. Zašto bi svi Štrumfovi bili Dinamovci?
Bečić: Joško, majke ti, to je svjetski crtić, ne mo’š likovima minjat boju tila. Da čujen druge ideje.
Kerum: Ma koji su to tipovi, ti Štrumfovi?! Šta si oni misle?! Ima da nose bilu boju, ako dođemo na vlast. Jure, piši to u naš predizborni program.
Sapunar: Bravo Žeki, to je ideja. Onda će i Papa Štrumf postati Hrvat, on je jedini bija plavo-crveni.
Kerum: Tako je. Bravo! Sad će Papa Štrumf biti crveno-bili! A ti bi Svagi moga’ nazvati Olivera da nam snimi predizborni spot: Oprosti mi Pape Štrumfe!
Bečić: Ne može Oliver, on pjeva za Lidl.
Kerum: Ajde Štrumfeta ne kvari atmosferu.
Šundov: Znači, možemo Pauletića stavit na listu.
Kerum: I odmah iza njega, na drugo mjesto stavi Štrumfetu.
Bečić: Žele, neozbljan si.
Sapunar: Još nan samo fali slogan, nešto mobilizacijski. Da bude i za Split i za Hrvatsku, a protiv kajkavizacije Štrumfova.
Kerum: Evo ja bi tija probat. Naučija san neke baze od onoga Macana.
Bečić: Samo nek je kratko i efektno.
Kerum: Neka Split nikada ne postane Splijet!