Zastupnik Ivan Jakovčić, za koga je u utorak Odbor za pravna pitanja Europskog parlamenta preporučio skidanje parlamentarnog imuniteta, poručio je da se raduje izlasku na sud kako bi dokazao istinu, javlja Hina.
Odbor za pravna pitanja EP-a izglasao je u utorak u Bruxellesu izvješće kojim preporučuje da se Jakovčiću skine parlamentarni imunitet slijedom privatne tužbe austrijskog poduzetnika Georga Lista, koji je tužio Jakovčića da ga je javno nazvao idiotom.
"Odluka EP-a potpuno je očekivana i radujem se što ću se uskoro naći na sudu s osobama koje su me zaista duboko uvrijedile. Nije na Europskom parlamentu da odlučuje o tome jesam li ja javno rekao da je gospodin List 'idiot' ili to nisam rekao. Tvrdim da nikada i nigdje nisam javno rekao da je Georg List 'idiot' i to ćemo utvrditi na sudu. Osobno i dalje imam najgore moguće mišljenje o tom gospodinu. Odluka o ukidanju mog zastupničkog imuniteta omogućit će da se napokon suočimo na sudu", istaknuo je u svom priopćenju Jakovčić, nakon što je upoznat s glasovanjem na Odboru.
"Žao mi je što gubim dragocjeno vrijeme europarlamentarca na takve gluposti i ne bavim se važnijim i pametnijim poslovima. No, za mene je važno da se do kraja istraži i utvrdi što je istina. Za mene, poznato je, imunitet nije prioritet. Moj je prioritet, ponavljam, istina", kaže Jakovčić u priopćenju.
Kazao je kako je "još lani podnio tužbu protiv Lista zbog njegovih objeda i neistina o navodnoj korupciji za koju me je optužio na najodvratniji mogući način. Time sam još jednom osobno pokazao da je pitanje zastupničkog imuniteta potpuno u drugom planu i želim samo da građani saznaju istinu", poručio je Jakovčić.
List je Jakovčića optužio da je od njega tražio 500 tisuća eura mita kako bi realizirao polo projekt kraj Motovuna.