Ja sam Darja, građanka RH, učiteljica i umjetnica bez prezimena, sa stalnim i honorarnim poslovima koji mi pomognu da preživim u dozvoljenom minusu.
Nemam stan, ali eto, zato imam posao i to je moj blagoslov, apsurd svega nakon 30 godina radnoga vijeka.
Razvedena sam, tko mi je kriv, imam dva sina koji su sada punoljetni građani ove države.
Jedan radi od ugovora do ugovora, dok je drugi student prve godine.
Brinu me mnoge stvari, ali ja sam potpuno bezbrižna osoba jer me više ne brine vlastita budućnost. Sada, u ovim godinama i s plaćom ispod prosjeka, ja je i nemam, pa si mislim a čemu se još i s tim opterećivati.
Iako radim pošten posao, još uvijek nisam dovoljno poštena jer moj posao nitko ne cijeni.
S praznom imovinskom karticom i autom kao jedinom imovinom, i dalje biram samo sebe.
Po novom zakonu o radu još trebam odraditi 11 godina za ovo društvo znanja i moći, što znači da ću sa 64 biti opet po ne znam koji put u prvom razredu.
Potpuno senilna, dobro će mi doći ponavljanje gradiva, početno čitanje, pisanje i računanje.
Da apsurd bude još veći, vjerujem u blistavu budućnost i dobro uvježbane uvjete preživljavanja koji će mi pomoći da preživim s mizerno malom penzijom.
Zbog svega toga, a i za sve generacije mladih koje sam odgojila, ja i dalje vjerujem u bolje sutra.
Zapravo, vjerujem u sebe.
Upravo zato JA sam vaš idealan izbor.
Vodim vas u promjene.
Odaberite moj put.