Skoči na glavni sadržaj

Pokrenuta stranica www.mrzoljubi.com za prijavljivanje fašista, šovinista, diskriminatora

pokrenuta-stranica-www.mrzoljubi.com-za-prijavljivanje-fasista-sovinista-diskriminatora-5879-7404.png

Pomozimo represivnim organima u pretraživanju prijetećih poruka na Facebooku, postavimo mrzoljube na stup srama!
Foto: mrzoljubi.com

Www.mrzoljubi.com novopokrenuti je portal na kojemu možete prijavit svaki oblik govora mržnje, prijetnje, uvrede, fašističke, šovinističke, diskriminatorske ispade.

Kako pojašnjavaju osnivači stranice, "upravo svjedočimo najtužnijem razdoblju hrvatske demokratske povijesti u kojemu se zatire sloboda govora, sloboda mišljenja i sloboda različitosti. Počelo je razdoblje verbalnog delikta usmjereno na sve one koji se usude progovoriti protiv vladajuće kaste, pridruženih satelita i crkvene institucije. Svako vrijeđanje, opravdani gnjev obespravljenih i revoltiranih građana, građana poniženih sustavnom pljačkom posljednjih desetljeća, smatra se prijetnjom vladajućima.

Pomozimo represivnim organima u pretraživanju prijetećih poruka na Facebooku, postavimo mrzoljube na stup srama! Neka svi vide što pišu, neka svi vide kakvi ih ljudi okružuju".

Mrzoljuba možete prijaviti ovdje.

Pokretači stranice za sebe kažu da su "skupina građana kojoj je prekipjelo od ovakve situacije u našoj domovini". Usto, ističu, "mi jesmo domoljubi. Pravim domoljubima je stalo do svoje domovine. Pravi domoljubi ne prate slijepo vlastite i tuđe interese, pravi domoljubi ne zatvaraju oči pred svakim problemom ako taj problem ima nalijepljenu hrvatsku zastavu na sebi. Pravom domoljubu je stalo, pravi domoljub se propitkuje, kritizira i želi domovinu učiniti boljom".

Mrzoljubne objave postavljaju, kažu, "da bi naši sugrađani stekli uvid u narav ljudi koji nas okružuju. Mi želimo vjerovati da je to samo glasna manjina. Objave koje postavljamo se direktno kose s načelima današnjih dosega civilizacije: zatiranje šovinizma, zatiranje fašizma, zatiranje diskriminacije i zatiranje mrzoljuba"

Pojašnjavaju da su sve postove prikazane na ovim stranicama prijavili anonimni korisnici, korisnici kojima je prekipjelo viđati šovinizam, nepravdu i diskriminaciju po Facebooku. "Mi ništa ne objavljujemo, samo pružamo platformu drugim anonimnim korisnicima da prijave govor mržnje. Sve što je objavljeno na internetu je javno iskazano mišljenje. Ako ne želiš da tvoje šovinističko, fašističko ili diskriminatorno mišljenje bude javno, zadrži ga za sebe i ne objavljuj ga na društvenim mrežama".

Za one koji će biti nezadovoljni što im je post završio na stranici mrzoljubi.com, imaju poruku - "O tome si trebao razmišljati prije. Mi imamo stroge kriterije koje ćemo prijave objaviti, a koje ne. Jednom kad smo prijavu odobrili, gotovo je. Ne želiš da se prijava tvog posta nađe ovdje? Ne budi šovinist, ne budi fašist, ne diskriminiraj i siguran si. Želiš biti veliki 'domoljub', rvatina, fašist ili idiot? Izvoli, samo se nemoj poslije čuditi što si se našao ovdje izlistan".