U parku Trnjanska Savica, politička platforma Zagreb je NAŠ! predstavila je Tomislava Tomaševića kao gradonačelničkog kandidata na predstojećim lokalnim izborima u Zagrebu. Tomašević je široj javnosti poznat kao dugogodišnji borac za javni interes u Gradu Zagrebu, ali ujedno i kao stručnjak koji suvereno barata cijelim nizom tema, od zaštite okoliša do upravljanja komunalnim uslugama i drugim temama bitnim za upravljanje gradom, priopćila je platforma.
"Imam borbenost i imam znanje te s tim kvalitetama ulazim u utrku za gradonačelnika Zagreba. Ističem kandidaturu na ovom simboličnom mjestu u parku Trnjanska Savica jer su ovdje građani izborili pobjedu protiv samovolje gradonačelnika Bandića koji je na odlasku. Mislimo da je konačno došlo vrijeme da građani upravljaju gradom, a ne politički i ekonomski moćnici svih vrsta. Jučer je SDP formalno podržao predsjednicu zagrebačkog HNS-a Anku Mrak-Taritaš. Time se pokazalo da su u rasulu jer ne mogu naći vlastitog kandidata za Zagreb. Licemjerno je što HNS i SDP govore da 'žele vratiti Zagreb građanima, a više puta su svih ovih godina izdali građane i dijelili plijen zajedno s Bandićem. Za razliku od njih, mi smo sve ovo vrijeme bili na ulici zajedno sa građanima, predlagali rješenja i sada želimo preuzeti odgovornost za upravljanje gradom”, izjavio je Tomašević.
“Imam četiri prioriteta za Grad Zagreb. Jeftine i kvalitetne komunalne usluge, od javnog prijevoza do vodoopskrbe i odvoza otpada te nećemo dopustiti privatizaciju tih usluga jer znamo da to donosi profit pojedincima i veće račune građanima. Vrhunske i svima dostupne javne usluge, od vrtića, škola, bolnica do staračkih domova. Modele za suodlučivanje građana u razvoju grada, pogotovo pri prostornom planiranju i trošenju proračunskog novca, posebno na razini kvartova. Povećanje zaposlenosti, poglavito mladih, kroz zelenu industrijalizaciju, kroz instrumente zelene javne nabave i kroz razvoj društvenog poduzetništva. Znam, mogu i hoću provesti to u djelo i učiniti Zagreb jednim od najpoželjnijih mjesta za život u ovom dijelu Europe", izjavio je kandidat za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević.
Gradonačelničkog kandidata predstavila je politologinja i sveučilišna profesorica Danijela Dolenec i dugogodišnji aktivist za javna dobra Teodor Celakoski.
“Tomislav je iznimno rijetka vrsta jer se radi o školovanom stručnjaku koji se može uhvatiti u koštac s upravljanjem gradom, a istovremeno se već više od desetljeća bori za javni interes u Gradu Zagrebu i suprostavlja ne samo korumpiranim političarima nego raznim interesnim skupinama koje su u Hrvatskoj iznad zakona.
Radi se o čovjeku koji kombinira karakteristike borbenosti i znanja i upravo nam takve karakteristike trebaju za gradonačelnika Zagreba koji će nam pomoći da vratimo Zagreb u svoje ruke.”, komentirala je Danijela Dolenec.
“Stara politika koja danas dominira u Hrvatskoj pa i stranaka koje se sada nadmeću u gradu Zagrebu je politika podjele plijena i potrošnje resursa. Dvije su osnovne karakteristike koje smatramo da nova politika mora imati: jedna je borbenost za javni interes, a druga je znanje kako osigurati kvalitetno upravljanje. Tomašević je u proteklih desetak godinama sudjelovao te često bio i istaknuti nositelj borbi za javni interes: od borbe za Varšavsku ulicu i Kamensko, pa sve do borbe protiv privatizacije zagrebačke Čistoće. Nova politika počinje u Zagrebu”, poručio je Celakoski.